Om Inger och Finn Balans

Välkommen till Finn Balans - för hållbar hälsa och balans i tillvaron

Finn Balans drivs av Inger och finns på Laxvägen 14 i Häljaröds Hamn.

Här inbjuds till stillhet, lugn och ro. En miljö som hjälper till att skapa harmoni och trygghet med intention att du ska känna dig som hemma. 


Finn Balans…


… finns på en plats som är enkel, unik och med närhet till hav, ängar och djur – en plats där kontakten är nära till läkande natur.


… ger en paus från vardagen, vilsamt och enkelt.


… med plats för återhämtning, paus och vila. Återhämtning för ny kraft och energi!


… ger en plats för var och en att stanna upp, för att reflektera och hitta nya vägar och nya möjligheter. Nya insikter, nya perspektiv och nya möjligheter!


… ger möjlighet att få bara vara utan prestige eller prestation.


… är tänkt som fristad, andningshål och andrum.


… en plats att ta det lugnt… att bara vara…

 

Hållbar hälsa och hållbart liv i Häljaröds Hamn. Havet, ängarna och frisk luft för harmoni och balans i tillvaron. Välkommen!

Om Inger...


Jag har alltid varit full av idéer på verksamheter, förbättringar och lösningar. Alltid älskat att gå på loppisar och auktioner och målat om och klätt om mina fynd. Redan när min son var liten fanns tankar om att starta något inom örtmedicin – örter för hälsa och för kost, men också handgjorda egengjorda produkter från örtriket (gjorde redan då i början av 1990-talet mina egna salviabuntar för att använda som rökelse!). Redan då hade jag entreprenörstankar. Redan då sökte jag efter harmoni och balans i tillvaron – att återbruka, att återanvända och hushålla med det som fanns tillgängligt. Jag skapade min ört- och kryddträdgård och njöt av att kunna använda de olika kryddorna till både mat och till huskurer. Så här i efterhand så förstår jag att redan där och då fanns ett hållbarhetsbegrepp med i min vardag – men just ordet HÅLLBARHET var inte så aktuellt eller brukat ord då för 30 år sedan som det är nu.


Något jag också sett i efterhand när jag utforskat min livslinje är att i alla mina yrken har den röda tråden varit människomöten – att hjälpa, supporta och bistå med kompetens, kunskap och medkänsla – i mitt arbete som tågmästare, i min loppisbutik ”Finemangen” som jag startade som 25-åring, och som fastighetsmäklare och franchisetagare för mäklarkontor – jag har alltid arbetat med människor. 2014 lämnade jag mäklaryrket för att fortsätta den röda tråden med att hjälpa andra och utbildade mig till yogalärare, mindfulnesslärare, stresspedagog, coach och samtalsterapeut för att 2019 startar mitt tredje företag: Finn Balans.


Jag lever som jag lär! Med det menar jag att även om jag har all kompetens och kunskap om stresshantering och hållbar hälsa så trillar även jag dit ibland och jagar lycka, framgång och resultat. När det händer kommer jag på att jag har valmöjligheter! Hela tiden! Jag har möjlighet att välja att må bra och ha balans i tillvaron. Lycka finns inte i prestationen eller lönen eller det nya uppdraget. Lyckan finns inom oss och det är bara vi själva, var och en, som kan skapa den tillvaro vi vill ha… Det är här jag är till hjälp för att inspirera och ge verktyg och stöd för att utvecklas, motiveras och förändra om och när något behöver förändras. För mig är tillit och att vara genuin och närvarande i alla möten betydelsefulla ledord och jag vet att dessa attribut är värdefulla i allt oavsett om det handlar om coaching, mentorskap, kurser, föreläsningar eller i vardagen.

Inger är...


- Motivationskreatör, coach, samtalsterapeut, mindfulness- och yogalärare


- Styrelsesekreterare i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund – Sveriges största branschorganisation för friskvård och hälsa.


- Ordförande i Englanätet – ett nätverk bildat 1996 för kvinnor som är egna företagare eller har en ledande position i sitt arbete.


- Ledamot i Företagarna Höganäs - Sveriges största nätverk för företagare

Kuriosa om Inger:


¤ Fick som 10-åring en bok med olika asanas och andningstekniker av min moster som arbetade i en bokhandel – och en helt ny värld – yogavärlden – öppnade sig för mig. Jag provade de olika positionerna och rörelserna och även om jag inte riktigt hade grepp om vad yoga var så var det ett frö som såddes och 15 år senare hittade jag mina första qigong- och yogaklasser.

¤ Började meditera som 18-åring efter att lärt mig grunderna i en meditationsgrupp som träffades en gång i veckan. Även om jag hittat till meditationen som ung och upptäckt hur gott det gör att sätta sig att meditera så mötte jag 2007 den klassiska väggen. Jag omvärderade mitt hektiska liv mycket tack vare att jag kom i kontakt med Mindfulness som sedan dess varit en viktig pelare i mitt liv – att låta både meditation och medveten närvaro få plats och utrymme.

¤ Har alltid varit pysslig - då om någonsin är jag i flow! Måla allt från tavlor till möbler, forma i lera, skapa nya ting av ingenting… att använda mig av det som finns nära.

¤ Sedan 2019 är hängmattan utomhus sovplats från april till mitten av oktober. Så underbart sätt för vila och återhämtning att få sova under bar himmel – somna till naturens alla mjuka kvällsljud till att få vakna upp till fåglarnas morgonkvitter.

¤ För mig är det så värdefullt att kunna vara ute i naturen… den grundar oss, den läker oss och hjälper oss att komma i kontakt med känslor och bli uppmärksamma på våra beteenden. Naturen hjälper oss till nya insikter och nya möjligheter. 

¤ Jag älskar när entusiasm, engagemang och inspiration blir till drivkraft – att supporta, stödja och tillsammans arbeta mot mål och möjligheter - det är därför jag gärna engagerar mig i föreningar och i styrelsearbete!

Kontakta oss för mer information:

 
 
 
 
 

INSPIRATIONS- OCH NYHETSBREV

FRÅN FINN BALANS?

... med tips och idéer om hur du skapar ditt välmående! Nyhetsbrevet kommer i din mailkorg ca 7 gånger per år. Skicka ett mail till info@finnbalans.se om du vill få inspiration från Finn Balans!


Du kan också följa hos på de sociala kanalerna:


- Facebook: Finn Balans - Hållbar hälsa & balans i tillvaron

- Instagram: finn_balans.se

- Linkedin: Inger Nilsson Stresspedagog, samtalsterapeut, mindfulness- och yogalärare på Finn Balans.

KONTAKTINFORMATION


Laxvägen 14, Farhult


Telefon: 0733-642 350


E-post: inger.nilsson@finnbalans.se


Swish: 123 25 55 910

Bg: 5435-6043


FÖLJ OSS PÅ:

ÖPPETTIDER


För dig som ska på mindfulness, yoga, massage eller kurs så är vi på plats 15 minuter före om inget annat avtalas.


Samtal och bokade möten enligt överenskommelse och bokning.

Copyright © All Rights Reserved