Feelgood-dagar & Retreats

Feelgood-dagar, retreats och workshops

FEELGOOD-DAGAR... TIME FOR YOU!


Med havet, ängarna och åkrarna tätt inpå. Nära naturen, i samklang med naturen. På en plats som bjuder på enkelhet, lugn och harmoni. Feelgood-dagar ger en paus från vardagen med utrymme för återhämtning och vila – att få stanna upp och komma i kontakt med sitt inre jag och hitta nya vägar och nya möjligheter. Att ge sig tid för att bara vara och få ny kraft, energi och glädje på köpet. Feelgood-dagarna är mitt i veckan – för att skapa utrymme för vila och paus även mitt i veckan – att inte alltid behöva längta efter fredagen… Så tillåt dig att ta semester mitt i veckan och kom till Häljaröds hamn för dagar som blir dina att ta hand om dig.


Feelgood-dagar är i hemmamiljö där var och en får känna sig som hemma – att ha friheten att välja att vara med i de aktiviteter som erbjuds eller att välja att gå undan för promenad, vandring, bad i havet eller poolen, paddla ut i kanot eller på supbrädan, simma ut till flotten, läsa eller vad som behövs i stunden.


Syfte med platsen för feelgood-dagar:


… ger möjlighet att få bara vara utan prestige eller prestation.


… kreativitet i naturen – målning, poesi och skrivande, pyssla, musik, dans, mat…


… lugn och ro… i hängmatta under björkarna eller på det mjuka gräset… vilsamhet…


… känna närhet till naturen – se havsörnarna, rådjuren eller räven, sitta på en sten vid havet och blicka ut över vågorna, plocka bär och örter, dofta på blommor och vandra bland kor och får.


Det är olika teman för feelgood-dagarna men det är alltid i en liten vänlig grupp där varje deltagare känner sig sedd, hörd och i gemenskap. I gemenskap där plats alltid finns för avskildhet när det behövs. Ett hållbarhetstänk med enkel kost, enkel tillvaro och okomplicerat. Maten som bjuds är vegetarisk och närodlat och örtteet är bryggt på örter som finns i omgivningen. Naturen är läkande och uppmuntrande till att utforska känslor och tankar… att bli närvarande i nuet och uppmärksam på vad som behövs för att må bra och leva hållbart. Feelgood-dagar är upptäckarmöjligheter! Upptäckter utanför dig och inom dig. Kanske att göra saker under en dag som du inte hade gjort annars. Att lära dig något nytt utan att du behöver det!


Välkommen till Feelgood-dagar hos mig i Häljaröds Hamn under våren 2024 med start 15 maj. Välj mellan att delta 1 eller 2 dagar, vid ett eller flera tillfällen. Väljer du att vara med vid fler tillfällen ges 20 % rabatt. Alla tillfällen måste dock bokas vid första bokningstillfället.


Endags: 1 150 kr

Två dagar i rad: 1 850 kr

Inklusive vegetarisk lunch och fika, frukt, te och vatten under dagen samt arbetsmaterial om inte kostnad för material anges specifikt.


Tid: 10-16

Mat: vegetariskt, närodlat. Speciella matpreferenser kan ej tas i beaktning.

Behöver du logi för Feelgood-dagar? Kontakta mig så tipsar jag om bra och prisvärda övernattningsställen.Min önskan är att du under Feelgood-dagarna finner inspiration till det som du behöver allra mest. Om det är stillhet, mod, kraft, kärlek, harmoni eller något annat så hoppas jag att du finner det här i samklang med naturen.


Hjärtligt välkommen till Feelgood-dagar... Time For You 💚DATUM:

15-16 maj & 18-19 september:

Baddagar vid havet. En eller två dagar...

Havet är en oändlig källa till visdom, där vågornas rörelser sätter tonen för själens frid och tankarnas frihet.


Möjligheternas dagar att utmana dig och flytta dina gränser. Utforska och upptäck din inre kraft - din mentala styrka och motståndskraft mot stress. Med olika tekniker som kallbad, andningsövningar, meditation och yoga kommer du under dagarna upptäcka din förmåga att hantera stress.


Läs mer om innehållet för baddagarna längre ned på sidan ⬇️


25-26 juni & 4-5 september:

Steg mot inre ro, dagar med mindful vandring. En eller två dagar...

Varje steg mot inre ro är som en tyst poesi som sjunger till själens harmoni.


Upptäck lugnet genom mindful vandring. Låt dig följa naturens rytm, skapa harmoni mellan kropp och sinne. Upplev din unika resa där varje steg blir en meditation. Vår mindful vandring kommer att guida dig mot inre frid och ökad närvaro. Välkommen till Feelgood-dagar där varje steg är en möjlighet att finna ro.


Läs mer om innehållet för Steg mot inre ro längre ned på sidan ⬇️


3-4 juli, 14-15 augusti & 21-22 augusti:

Dagar i Harmoni med Kreativitet och Kontemplation. En eller två dagar...

I naturen finner vi källan till kreativitet, där varje blad, varje blomma, är ett penseldrag på den stora målningen av vår fantasi.


Låt havet, ängarna och träden bli din inspirationskälla för dagar med kreativitet och kontemplation. Ge dig själv en eller två dagar att checka ut från vardagen för att checka in till dig själv. Låta vardagsrutiner få stå åt sidan och helt och fullt få vara i nuet utan krav eller måsten. Få släppa taget helt och fullt och få vara i stillhet och fylla på med ny energi. Nära naturen, i samklang med naturen… på en plats som bjuder på enkelhet, lugn och ro. 


Låt kreativitet flöda under en eller två dagar... är det mindful målning eller att låta pennan få skriva vad hjärtat berättar? Är det att läsa böcker du längtat efter eller det är att vandra utmed havet? Lägga dig i hängmattan eller simma ut till badflotten? Låta dagarna få vara dagar då den inneboende kreativiteten får komma fram.


Läs mer om innehållet för Dagar i Harmoni ned på sidan ⬇️


18-19 september: Baddagar vid havet. En eller två dagar...

Havet är en oändlig källa till visdom, där vågornas rörelser sätter tonen för själens frid och tankarnas frihet.


När vattnets temperatur nu sakta svalnar ges möjligheternas dagar att utmana dig och förflytta dina gränser. Utforska och upptäck din inre kraft - din mentala styrka och motståndskraft mot stress. Med olika tekniker som kallbad, andningsövningar, meditation och yoga kommer du under dagarna upptäcka din förmåga att hantera stress.


Vill du veta mer om innehåll för Feelgood-tillfällena Steg för ro och Skapande harmoni? Det är på gång att uppdateras här nedan men vill du redan nu ha mer underlag för att boka in dig på dina dagar att ta hand om dig så maila mig på info@finnbalans.se

 

Baddagar vid havet.

Feelgood-dagar... Time for You🩵

15-16 maj och 18-19 september. En eller två dagar... Ett eller flera tillfällen...


Havet är en oändlig källa till visdom, där vågornas rörelser sätter tonen för själens frid och tankarnas frihet.


En eller två dagar att utmana dig och flytta dina gränser. Utforska och lyft fram din inre kraft – din mentala styrka och motståndskraft mot stress. Låta kalla bad i havet ge dig nya insikter om dig själv.


Kalla bad kan ha flera positiva effekter på vår hälsa och välbefinnande – förbättrad cirkulation, minskad inflammation och stärkt immunsystem. Dessutom kan kalla bad främja återhämtning och ge oss ökad mentalt fokus.


Under baddagarna kommer vi tillsammans att öva oss att i lämna komfortzonen och upptäcka hur vi kan hantera stress och obehag genom en kombination av tekniker såsom kalla bad i havet, andningsövningar, yoga och meditation.


De tekniker och verktyg som du lär dig under baddagarna hjälper dig i vardagen att hitta nya och annorlunda förhållningssätt att ta dig an utmaningar och påfrestningar.

Baddagarna börjar kl. 10.00 med omfamnande, mjuk yoga och andningsövningar för att upptäcka kraften i varje andetag – hur varje andetag kan hjälpa dig att lugna och stärka ditt sinne, hur varje andetag kan skapa harmoni även i kaos och röra. Efter yogan följer en stund att landa i gräset under träden för att låta sinnen och kropp få en stunds vila och avslappning.


Efter yoga och andningsövningar tar vi vårt första kalla bad för dagen. På piren förbereder vi oss med olika tekniker för kallbadet. Tillit och tålamod är vänliga följeslagare om kropp och tanke protesterar. Detta är din stund att utmana och flytta gränser.


Efter dagens första kalla bad värmer vi upp oss med vitaliserande rörelser som hjälper oss att uppmärksamma effekterna i kropp och sinne efter badet.


Den vegetariska lunchen serveras på trädäcket med utsikt över träd och åkrar. Med fördel avnjuter vi lunchen i tystnad så att alla våra sinnen kan vara närvarande i smakupplevelsen men också för att ge var och en möjlighet att tyst för sig själv reflektera över sin upplevelse så här långt.


Meditation följer efter lunchen, en meditation där vi låter uppmärksamheten få vila. Släpper taget om tankar och känslor och låter allt vara precis som det är.


Efter meditationen sitter vi kvar för en pratstund kring kallbadsfilosofi med reflektioner och tankar kring de fördelar kallbad ger. Därefter är det dags för dagens andra kallbad. Vi kommer åter att förbereda oss mentalt genom andningsövningar så att vi kan kontrollera våra reaktioner på kyla och gå från reaktiv till proaktiv. Målet för andra badet är att stanna längre i vattnet och nyfiket observera och betrakta vad som händer inom oss när vi tänjer gränsen för det bekväma.


Efter andra kallbadet blir det Te & Tankar då vi summerar dagens intryck och upplevelser. Vad tar vi med oss från dagen? Kanske ny energi, och definitivt ett nytt förhållningssätt till vardagens utmaningar. Och vad tänker vi om nästa dags bad? För visst väljer du att vara med båda baddagarna?


Tid: kl. 10-16

Pris: Endags 1 150 kr, Två dagar i rad 1 850 kr (väljer du att vara med vid fler Feelgood-tillfällen ges 20 % rabatt)

Frågor besvaras på 0733-642 350

Anmälan: info@finnbalans.se

Efter anmälan får du en bekräftelse med praktisk information.


Vid busväder är vi inomhus... men det kalla badet tas utomhus!

Steg mot inre ro, dagar med mindful vandring.

Feelgood-dagar... Time for You💚

25-26 juni och 4-5 september. En eller två dagar...


Varje steg mot inre ro är som en tyst poesi som sjunger till själens harmoni.

Ge dig själv en eller två dagar att checka ut från vardagen för att checka in till dig själv. Låta vardagsrutiner få stå åt sidan och helt och fullt få vara i nuet utan krav eller måsten. Få släppa taget helt och fullt och få vara i stillhet och fylla på med ny energi.


Vi börjar Feelgood-dagen, Steg mot inre ro, med att samlas på gräsmattan under trädens krona och checka in och sätta intentionen för dagen. Vad är det du behöver? Stillhet? Lugn? Ro? Ny energi? Redan när du landar ner på gräsmattan upptäcker du din förmåga att ta ut riktning för vad du behöver och önskar. Med örtte i våra muggar låter vi samtal gå över i stillhet. När teet är urdrucket landar vi ner på mattorna på gräsmattan och guidas i en inkännande kroppsmeditation som hjälper oss och våra sinnen att finna vila och återhämtning.


Efter vila och återhämtande meditation tar vi oss ut på en mindful vandring längs strandängar och hav, låter oss följa naturens rytm och låter varje steg ge ökad närvaro och skapa harmoni mellan sinne och kropp. På vägen där varje steg är mot inre ro stannar vi då och då upp för vänliga och insiktsfulla andningsövningar, stannar upp då och då för att uppmärksamma vad som sker i varje ögonblick. För det sker något i varje litet ögonblick om vi är uppmärksamma och medvetna om det – och i det upptäcker vår förmåga och inneboende kraft. När vi kommer tillbaka efter den medvetna vandringen serveras vegetarisk lunch på trädäcket med utsikt över naturen. Med fördel avnjuter vi lunchen i tystnad så att alla våra sinnen kan vara närvarande i smakupplevelsen men också för att ge var och en möjlighet att tyst för sig själv reflektera över sin upplevelse så här långt.

 

Efter lunchen fortsätter dagen med mindful vandring, en vandring där varje steg blir en meditation. Vi stannar till och sätter oss på stenar precis vid stranden och låter andetag och sinne lugnas i takt med havets vågor. Vad händer när vi sitter på en sten och blickar ut över havet? Vad känner vi? Vad upptäcker vi utanför oss och inom oss?

 

När vi kommer tillbaka till trädgården efter vår andra mindfulvandring för dagen sätter vi oss tillsammans och samtalar om våra upptäckter. Örtte i våra muggar hjälper oss att landa in i känslor och förnimmelser. Vad för nya insikter har uppenbarats under vandringarna? Vad har vi upptäckt inom oss och utanför oss som vi inte varit medvetna om förut?


Dagen avslutas med en meditation under träden. Vi låter sinnena få beröras och låter de nya insikter få landa in och skapa nya möjligheter för djupare närvaro…  en ökad närvaro i varje fortsatt steg du tar i vardagen, en ökad närvaro i det du kommer att möta i vardagen. Med ett större lugn och nya insikter lämnar du Feelgood-dagen med ett välbefinnande som kan komma att hålla i sig länge. Kanske du också blir uppmärksam på att du är värd att ge dig dagar som bara är dina och väljer att låta två dagar i följd få ge dig nycklar till välbefinnande?

Tid: kl. 10-16

Pris: Endags 1150 kr, Två dagar i rad 1850 kr (väljer du att vara med vid fler tillfällen ges 20 % rabatt

Frågor besvaras på 0733-642 350

Anmälan: info@finnbalans.se

Efter anmälan får du en bekräftelse med praktisk information.

Varje steg mot inre ro är som en tyst poesi som sjunger till själens harmoni.

Dagar i Harmoni med Kreativitet och Kontemplation

Feelgood-dagar... Time for You💚

3-4 juli, 14-15 augusti och 21-22 augusti. En eller två dagar...


Låt havet, ängarna och träden bli din inspirationskälla för dagar med kreativitet och kontemplation. Ge dig själv en eller två dagar att checka ut från vardagen för att checka in till dig själv. Låta vardagsrutiner få stå åt sidan och helt och fullt få vara i nuet utan krav eller måsten. Få släppa taget helt och fullt och få vara i stillhet och fylla på med ny energi. Nära naturen, i samklang med naturen… på en plats som bjuder på enkelhet, lugn och ro.


Dagar i Harmoni med kreativitet och kontemplation är Feelgood-dagar i hemmamiljö där var och en får känna sig som hemma – att ha friheten att välja att vara med på de aktiviteter som erbjuds eller välja att gå undan för egen promenad, vandring, bad i havet eller poolen, paddla ut på supbrädan, simma ut till flotten, lägga sig i hängmattan med en bok… eller vad som behövs i stunden.


Vi börjar dagen med en sittning på gräset under träden. Med örtte i muggarna låter vi samtalen hjälpa till att ta ut riktning för dagen. Vad behöver var och en? Är det stillhet? Lugn och ro? Ny energi? Något annat? Där och då sätts intentioner för Feelgood-dagen.


Förmiddagen inbjuder till att få sitta och måla helt fritt från prestation eller att sätta sig med anteckningsbok och skriva från hjärtat… eller vandra i väg med skissblocket och teckna av ängsblommor eller havsörnen… Förmiddagen blir precis så som du satt din intention.


Mitt på dagen serveras en vegetarisk lunch med utsikt över naturen. Att äta i lugn och ro, låta samtalen få flöda eller låta tystnaden få skapa utrymme för egna reflektioner.


Eftermiddagen ger ytterligare utrymme för kontemplation och kreativitet, en eftermiddag att fylla med det du känner att du behöver och önskar. Måla, dansa, skriva, meditera, bada eller vad du vill fylla den med… Dagen blir precis så som den ska bli!


Dagen för harmoni, kreativitet och kontemplation summeras och avslutas med Te & Tankar. En stund att summera dagens intryck och upplevelser. Vad tar du med dig från Feelgood-dagen? Kanske insikten om att låta alla dagar få innehålla harmoni, kreativitet och kontemplation och att du besitter kraften att förverkliga dagarna att bli

såsom du önskar.Tid: kl. 10-16

Pris: Endags 1150 kr, Två dagar i rad 1850 kr

(väljer du att vara med vid fler tillfällen ges 20 % rabatt

Frågor besvaras på 0733-642 350

Anmälan: info@finnbalans.se

Efter anmälan får du en bekräftelse med praktisk information.

 

I naturen finner vi källan till kreativitet, där varje blad och varje blomma är ett penseldrag på den stora målningen av vår fantasi.

Ledarskapsutbildning med naturen som klassrum

Vill du utveckla ditt ledarskap i samklang med naturen? Låta naturen få vara din guide och inspiration för att utvecklas som människa och som ledare? Lämna din komfortzon under en kort tid, utforska och utveckla din kompass för (själv)ledarskap och återvänd till vardagen med nya inspirerande insikter och nya effektfulla verktyg.

 Du tillbringar fyra dagar tillsammans med andra som ser värde i att i naturens harmoniska och enkla former utbilda sig och utveckla sitt ledarskap - både självledarskap och att leda en grupp. Naturen som en av lärarna i utbildningen hjälper dig att komma i kontakt med dig själv och bli medveten om dina tankar och känslor och ditt eget ledarskap. 


Maten är närproducerad och tillagas över öppen eld, sovplatserna är i funktionella/bekväma tält och platsen är helt utan elektricitet så du får världens bästa möjlighet att detoxa dig från sociala medier. Detta är din möjlighet att öva dig i att vara medvetet närvarande och också få insikter om vad som är hållbart för dig.


Tre tillfällen:

11-16 juni

26-29 augusti

9-12 september


Plats:

Nyrups Naturhotell, Höör  Läs mer om Naturhotellet här


Ledarskapsutbildningen leds av Inger från Finn Balans och Petra Trobäck från Raw Leadership Academy.

Mer info om utbildningsresan finns här

eller maila till info@finnbalans.se för fler detaljer.


Inspirationsföreläsningen...   

 

MER BALANS I LIVET


En föreläsning för dig som…

  • Ofta stressar och känner dig otillräcklig
  • Alltid ställer upp och anpassar dig för ofta
  • Är en överambitiös presterare som vill mycket med ditt liv
  • Längtar efter mer harmoni och glädje i livetMed dig hem efter föreläsningen får du nya positiva tankar om dig själv och hur du skapar balans i livet.

 


Vet du med dig att du, kollegor och medarbetare behöver inspiration - behöver en föreläsning om mer balans i livet? Kontakta Inger på info@finnbalans.se eller ring 0733-642350.


Kontakta oss för mer information

 
 
 
 
 

KONTAKTINFORMATION


Laxvägen 14, Farhult


Telefon: 0733-642 350


E-post: inger.nilsson@finnbalans.se


Swish: 123 25 55 910

Bg: 5435-6043


FÖLJ OSS PÅ:

ÖPPETTIDER


För dig som ska på mindfulness, yoga, massage eller kurs så är vi på plats 15 minuter före om inget annat avtalas.


Samtal och bokade möten enligt överenskommelse och bokning.

Copyright © All Rights Reserved

unsplash